Subota, 11 Studeni 2023 20:04

NAGRADE UČENICIMA I MENTORIMA TUŠ-A NA NATJECANJU AEHT-A

NAGRADE UČENICIMA I MENTORIMA TUŠ-A NA NATJECANJU AEHT-A Foto: TUŠ

U glavnom gradu Litve, Vilnijusu u sklopu 36. godišnje skupštine Europskog udruženja škola u hotelijerstvu (AEHT) održano je prethodnih dana međunarodno timsko natjecanje u turističkim i gastronomskim disciplinama.

Na ovom jedinstvenom i visoko cijenjenom europskom natjecanju u sektoru turizma i ugostiteljstva, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik natjecala se u ukupno devet disciplina, a učenik TUŠ-a Marko Marasović uz mentorstvo nastavnika Ivice Eljuge osvojio je drugo mjesto u disciplini Barista, pripremanja i posluživanja napitaka od kave, dok je učenica Lukrecija Bego uz mentorstvo nastavnika Ivana Udženije osvojila treće mjesto u disciplini Strateško razmišljanje.

Osim spomentih natjecali su se i:

Tourist Destination/Turistička destinacija - učenik Jako Guljelmović, mentor Nikša Grabovac
Hospitality Management/Hotelski menadžment - učenica Karmen Staničić, mentorica Amela Obad
Front Office/Recepcijsko poslovanje - učenica Dora Japunčić, mentorica Amela Obad
Pastry/Slastičarstvo - učenik Andrija Vukšić, mentorica Biljana Vučković
Decathlon/Kuharski desetoboj - učenica Ivona Štokić, mentor Ivo Žeravica
Wine Services/Posluživanje vina - učenik Alessandro Antonio Bratoš, mentor Valentino Vrdoljak
Cocktail/Pripremanje i posluživanje koktela - učenik Stijepo Antunica, mentorica Ljiljana Prce

AEHT je međunarodna nevladina organizacija sa statusom savjetnika pri Vijeću Europe. Osnovni cilj organizacije promicanje je europskog duha među turističkim i hotelijerskim školama na način da poboljšava i osigurava načine komunikacije, promičući obrazovanje u ovom sektoru, potičući razmjenu studenata, učenika i nastavnika, povezujući škole i gospodarstvo te povezujući nastavne metode, znanja i vještine.
Jedna od osnovnih značajki AEHT-e je da u svoje aktivnosti uključuje sve dionike u obrazovnom sustavu, ravnatelje, nastavnike i učenike. AEHT danas ima preko 400 članica iz 40 europskih zemalja.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik članica je AEHT (Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu) od 2003. godine od kada redovito sudjeluje na natjecanjima.

dpp