Četvrtak, 21 Ožujak 2024 15:46

NAKON RADOVA NA SUSTAVU ODVODNJE ASFALTIRANE PROMETNICE U NOVOJ MOKOŠICI I MASARYKOV PUT

NAKON RADOVA NA SUSTAVU ODVODNJE ASFALTIRANE PROMETNICE U NOVOJ MOKOŠICI I MASARYKOV PUT Foto: Grad Dubrovnik

Nakon što su završeni radovi u ulicama Od Izvora i Između dolaca u Novoj Mokošici te Masarykovom putu, a koji se izvode kao dio EU projekta Aglomeracije Dubrovnik, pristupilo se asfaltiranju dionica obuhvaćenim radovima.

Radovi u Mokošici odnosili su se na izgradnju sustava odvodnje Nova Mokošica, Obuljeno, Prijevor, Rožat, dok su radovi na Masarykovom putu dio rekonstrukcije tlačnog cjevovoda Lapad, a svi su dio „tendera 2.3” s radovima koji se izvode na širem području Mokošice i Komolca, u Gospinom polju, Svetom Jakovu i na Babinom kuku.

Ukupna vrijednost „tendera 2.3” iznosi 16,7 milijuna eura s rokom izvođenja do lipnja 2025. godine, a uključuju još izgradnju vodoopskrbnog podsustava Knežica - Šumet, izgradnju sustava odvodnje Gospino polje, Sveti Jakov i Babin kuk, rekonstrukciju spojnog kanala KCS Ploče - KCS Grad, rekonstrukciju kanalizacijske crpne stanice na Batali i sanaciju tlačnog cjevovoda Sustjepan.

Podsjetimo, radovi u sklopu 117 milijuna eura vrijednog EU projekta Aglomeracija Dubrovnik istovremeno se izvode na više lokacija na gradskom području, a obuhvaćaju izgradnju nedostajućih dijelova mreže, kao i rekonstrukciju dijelova za koje se pokazalo da su neadekvatni sadašnjim i budućim potrebama područja.

Neki od većih zahvata uključuju sanaciju hidrotehničkog tunela ispod Srđa i sanaciju mješovitog povijesnog kanala odvodnje povijesne jezgre. Najveće su ulaganje u sustav vodoopskrbe i odvodnje na širem području Dubrovnika.

dpp