Utorak, 18 Lipanj 2024 12:58

NAKON TEŠKE PROMETNE NESREĆE NA VIDIKOVCU U BOLNICI PREMINUO 31-GODIŠNJI MOTOCIKLIST

NAKON TEŠKE PROMETNE NESREĆE NA VIDIKOVCU U BOLNICI PREMINUO 31-GODIŠNJI MOTOCIKLIST Foto: Grupa Radari - kontrole Dubrovačka županija

Nakon teške prometne nesreće koja se dogodila u utorak rano ujutro, u 6:25 sati, na magistrali iznad Dubrovnika, na predjelu Vidikovca, u dubrovačkoj bolnici preminuo je 31-godišnji motociklist iz Hrvatske, a u istoj je nesreći teže ozlijeđen još jedan motociklist, 44.godišnjak iz Češke.

„Na državnoj cesti D-8 na predjelu Vidikovca došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 31-godišnji motociklist, državljanin RH. Do prometne nesreće je došlo kada je spomenuti motociklist pretjecao osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka, a potom i autobus dubrovačkih registarskih oznaka i udario u osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka (taxi vozilo) koje se kretalo iz suprotnog smjera.” - navode iz policije nakon očevida.

Kako piše u priopćenju, „uslijed udara, kotač osobnog vozila se odvojio i udario u osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka, koje je motociklist prethodno pretjecao, i motocikl čeških nacionalnih oznaka čiji je vozač, 44-godišnji češki državljanin teže ozlijeđen te mu se liječnička pomoć pruža u dubrovačkoj bolnici”.

Uslijed zadobivenih ozljeda, 31-godišnji vozač motocikla je nažalost preminuo u dubrovačkoj bolnici.

Za vrijeme trajanja očevida, kojim su rukovodili policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik, promet na ovom dijelu magistrale bio je u potpunosti zatvoren te se odvijao okolnim prometnim pravcima, a za sav promet otvoren je u 10 sati.

dm