Ponedjeljak, 16 Listopad 2023 03:44

NAKON VIŠE OD ČETIRI DESETLJEĆA GRADI SE CESTA KOJOM ĆE NAJMNOGOLJUDNIJE DUBROVAČKO NASELJE DOBITI JOŠ JEDAN IZLAZ NA „MAGISTRALU”

Piše:
Radovi na cesti Tamarić Radovi na cesti Tamarić Foto: FB Mato Franković

Više od četiri desetljeća otkako su udareni temelji prvih zgrada u naselju kojeg danas zovemo Nova Mokošica, to naselje ujedno će konačno dobiti i još jednu spojnu cestu na nekadašnju magistralu. Tko god da je osamdesetih godina prošlog stoljeća urbanistički planirao Novu Mokošicu vjerojatno nije ni slutio da će to, tada prigradsko naselje, narasti u najveće gradsko. I tako dok se Nova Mokošica širila cestovna infrastruktura u njenom najstarijem dijelu, onom koji potiče sa samih početaka, ostala je ista, a potrebe su se povećale.

Posebno je problematična pristup dječjem vrtiću i osnovnoj školi, a kad se čovjek tamo „zabije” automobilom teško se ponekad izvući iz gužve koja se stvori.

Većina tih problema trebala bi biti riješena probijanjem i izgradnjom nove ceste, tzv. ceste Tamarić koja će školu i vrtić spojiti s „magistralom” što će biti drugi izlaz iz Nove Mokošice. OK, postoji doduše uz onaj „službeni” još jedan izlaz iz naselja, međutim taj je uređen „na divlje” i zapravo njime se slabiji vozači teško služe.

Prošli tjedan krenuli su radovi na probijanju ceste Tamarić, a osim što će se njezinom izgradnjom dobiti izlaz iz naselje s ceste koja vodi do škole i vrtića, rasteretit će se i postojeće križanje s „magistralom”. Radovi su dakle počeli, a zadani rok je godinu dana.