Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 03 Studeni 2021 19:42

Nastavlja se program obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu

Program obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, nastavlja se i u studenom.
 
Film “Prkos je strujao  Gradom” autora Vedrana Benića bit će prikazan 9. studenog u kinu Sloboda.  U utorak, 16. studenog, također u kinu Sloboda na repertoaru je film “Šah rat” autora Nikole Dupera.
 
U kinu Sloboda, u srijedu, 17. studenog održat će se šahovski turnir u sjećanje na „Prvi brzopotezni turnir u ratnim uvjetima“, održan u Gradskoj kavani 17. studenog 1991. godine.
 
Udruga samostalnih umjetnika Dubrovnik pripremila je program “Trenutak poezije posvećene braniteljima u okviru Dubrovačkog spomenara, a koji će se održati u Saloči od zrcala u četvrtak, 25. studenog u 18 sati.
 
Izložba Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik “Dani ponosa – najteži dani u herojskoj obrani Dubrovnika i očuvanju njegove slobode” može se razgledati od 9. do 21. studenog.
 
Program obilježavanja započeo je 1. listopada i trajat će do 6. prosinca 2021. godine. Sva događanja posvećena su stradalim hrvatskim braniteljima koji su nesebično i hrabro stali u obranu Republike Hrvatske i Dubrovnika u najtežim vremenima kao i svim civilima stradalim na dubrovačkom području u Domovinskom ratu. 

Sadržaj Grada Dubrovnika