Četvrtak, 28 Prosinac 2023 19:38

NEĆE SVI STATI NA STRADUN, GRAD SE PRIPREMA ZA SPEKTAKL, ZA PRAĆENJE DOČEKA BIT ĆE POSTAVLJENI EKRANI NA ČETIRI LOKACIJE

NEĆE SVI STATI NA STRADUN, GRAD SE PRIPREMA ZA SPEKTAKL, ZA PRAĆENJE DOČEKA BIT ĆE POSTAVLJENI EKRANI NA ČETIRI LOKACIJE Ilustracija dpp

Grad Dubrovnik priprema spektakularni doček Nove godine uz nastup Zdravka Čolića te nekoliko desetaka tisuća posjetitelja na samom dočeku.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je koordinacijski sastanak gradskih, javnih i interventnih službi uključenih u organizaciju dočeka Nove godine na Stradunu uz prisustvo predstavnika Policijske uprave dubrovačko -neretvanske, Zavoda za hitnu medicinu te Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i drugih službi.

docekpripreme281223 2 min

Zbog očekivanog dolaska većeg broja posjetitelja na organizirani doček Nove godine na Stradunu promet oko povijesne jezgre zatvorit će se na raskrižju Ilijina glavica od 19 sati na dan 31. prosinca do 4 sata ujutro na dan 1. siječnja za sva vozila osim žurnih službi, auto taksi vozila i vozila stanara koji žive na navedenom području.

Kao i za trajanja Dubrovačkog zimskog festivala promet autobusima javnog gradskog prijevoza bit će besplatan uz uvođenje dodatnih polazaka na relaciji Luka Gruž – Pile. Javni gradski prijevoz odvijat će se preko Boninova.

docekpripreme281223 1 min

Svim posjetiteljima koji svoj dolazak u Dubrovnik planiraju automobilima na raspolaganju je više parkirališta na kojima mogu ostaviti svoja vozila te za dolazak na područje povijesne jezgre koristiti besplatni javni gradski prijevoz:
- Parkiralište u Luci Gruž s 208 parkirališnih mjesta
- Parkiralište „Radeljević“ na Obali Stjepana Radića s 200 mjesta
- Parkiralište „Remiza“ u Vukovarskoj ulici s 314 mjesta
- Parkiralište u Ulici Vladimira Nazora (ispod raskrižja Ilijina glavica) sa 127 mjesta
- Javna Garaža u Zagrebačkoj ulici s 308 mjesta

Za praćenje dočeka Nove godine uz glavnu zvijezdu Zdravka Čolića, na širem području povijesne jezgre bit će uspostavljena četiri dodatna punkta s LED ekranima i ozvučenjem.

Punktovi s LED ekranima i ozvučenjem postavit će se na lokacijama:
- Pile (Brsalje)
- Trg oružja u ulici Vrata od Ploča
- Gundulićeva poljana
- Ispred Katedrale u Ulici Pred Dvorom

Interventni zdravstveni timovi nalazit će se u Ulici svetog Dominika (uz uredske prostore Komunalnog redarstva Grada Dubrovnika) te na Pilama, dok će vozila hitne pomoći po potrebi ulaziti u Grad.

dpp