Četvrtak, 08 Travanj 2021 19:18

Nešto se ipak događa, izraelske kompanije povezivat će Dubrovnik i Tel Aviv

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić dala je jučer intervju za The Jerusalem Post, jedan od najčitanijih izraelskih portala, koji ima oko 11 milijuna posjeta mjesečno, a Turistička zajednica grada Dubrovnika inače od ožujka sudjeluje na virtualnoj platformi IMTM izraelskog turističkog sajma.

Nakon virtualnog predstavljanja na turističkoj platformi, Dubrovnik će biti predstavljen na samostalnom štandu Turističke zajednice grada Dubrovnika, uz štand Turističke zajednice grada Zagreba, na sajmu IMTM, koji će se održati 15 i -16. lipnja u Tel Avivu. IMTM je vodeći izraelski sajam posvećen turizmu na Sredozemlju i šire, a održava se pod pokroviteljstvom izraelskog Ministarstva turizma. Sajam se bavi turističkom ponudom koja cilja na izraelsko tržište, a Izraelci su najbrojniji svjetski putnici per capita.

Iz Tel Aviva za Dubrovnik najavljeni su redovni letovi izraelske zrakoplovne kompanije EL AL, svaki utorak od 13. svibnja do 26. listopada, kao i druge izraelske zrakoplovne kompanije Arkia Airlines, koja će povezivati Tel Aviv i Dubrovnik od 23. travnja, svakog ponedjeljka i petka. Također su najavljeni i charter letovi Croatia Airlines-a svaku srijedu od 2. lipnja do 6. listopada. Budući da je Izrael jedan od svjetskih rekordera u procijepljenosti, očekujemo da će se najavljeni letovi i ostvariti. Iz Veleposlanstva RH u Izraelu primaju svakodnevno puno upita za Hrvatsku, a posebno za Dubrovnik te su vrlo optimistični vezano za ponovno pokretanje turističkog prometa između dvije zemlje.

dpp