Ponedjeljak, 21 Lipanj 2021 04:44

Nije samo prvi dan ljeta, danas je i Svjetski je dan glazbe

Prvog dana ljeta 21. lipnja obilježava se i Svjetski dan glazbe, a tim povodom glazbena poslastica, u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, održat će se ispred crkve sv. Vlaha gdje će, s početkom u 20 sati, koncert održati B&P (brass and percussion) septet Dubrovačkog simfonijskog orkestra s programom popularne, filmske, jazz i latino glazbe.

Ovaj septet čine puhači Džemal Cakić, Martin Hrćan, Toni Kursar, Damir Butigan i Ivan Kušelj, udaraljkaš Alan Polzer i udaraljkašica Karmen Pervitić. Program koji ovi glazbenici priređuju uvijek iznova oduševljava publiku, a riječ je o zanimljivim obradama poznate glazbe iz filmova, jazz obradama, kao i omiljenim pop - rock svevremenskim hitovima.

Tako će publika čuti primjerice, glazbu iz „Pink Panthera” i „Doručka kod Tiffanyja”, potom glazbu iz „Zvjezdanih staza”, obradu slavne „Nessun dorma” kao i španjolskog ciganskog plesa, ali i jazz izdanja tradicijskih dubrovačkih napjeva poput „Zelene naranče”, „Poletjele bijele vile”, a i „Župčice”. Koncert je besplatan, a za posjetitelje će biti osigurana sjedeća mjesta.

U sklopu obilježavanja prvog dana ljeta i Svjetskog dana glazbe, između Vrata od Grada održat će se multimedijska ambijentalna instalacija „Odakle dolazimo?, Što smo?, Kamo idemo?” autorice Iris Lobaš Kukavičić. Srđan Berdović ustupio je vrhunske produkcije u izvedbi japanskih perkusionistica koje sviraju na posebnim udaraljkama i instrumentima izrađenima od specijalne vrste kamena koji se može pronaći samo na sjeveru Japana.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020