Srijeda, 04 Svi 2022 20:06

Nikša Sentić (HDZ): Što se čini po pitanju protupotresne zaštite? Dobroslavić: Nabavljena je oprema za spašavanja iz ruševina

Piše:
Nikša Sentić (HDZ) Nikša Sentić (HDZ) Foto: Davor Mladošić

Nakon što se uslijed nedavnog potresa s epicentrom u Ljubinju u susjednoj BiH jačine 5,7 po Richteru tresla i Dubrovačko - neretvanska županija, vijećnik Nikša Sentić (HDZ) pitao je župana Nikolu Dobroslavića što čini po pitanju protupotresne zaštite te ulaže li dovoljno u ljude i opremu u slučaju katastrofa.

Istaknuvši kako nam je priroda nedavno pokazala svu svoju snagu te nas još jednom posjetila da živimo na iznimno trusnom području na kojem možemo očekivati i jače potrese, Dobroslavić je istaknuo kako Županija stalno ulaže u opremu.

- Kroz naše planove i procjene ugroza za Županiju istaknuli smo potres kao jednu od težih ugroza koja nas može pogoditi. U planovima zaštite i spašavanja tretiramo potres na način na koji ta nepogoda zavrjeđuje. Kroz nekoliko EU projekata nabavili smo dosta veliki broj opreme za spašavanja iz ruševina, poglavito u JVP Dubrovačko primorje i JVP dubrovački vatrogasci. Naravno, nećemo na tome stati jer su i procjena seizmologa da je naše područje, posebno oko povijesne jezgre u Dubrovniku, u vrlo visokoj zoni rizika od potresa. - rekao je Dobroslavić te vatrogascima čestitao njihov dan.

- Sveti je Florijan, dan vatrogasaca i čestitam im njihov dan. Vatrogasci su naša najvažnija operativna snaga pomažemo im maksimalno i kroz naš i državni proračun, kroz koji nabavljamo opremu i pomažemo im u osposobljavanju, i doista danas imamo respektabilnu snagu u vatrogastvu, spremnu odgovoriti svim izazovima.- rekao je župan Dobroslavić.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019