Nedjelja, 12 Studeni 2023 01:42

NOMINACIJE KAZALIŠTA MARINA DRŽIĆA ZA NAGRADE HRVATSKOG GLUMIŠTA

Mirej Stanić Mirej Stanić Foto: KMD

U izbor za Nagradu hrvatskog glumišta ušle su i nominacije za predstave koje su nastale u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića, a glumica Mirej Stanić nominirana je za nagradu „Za najbolja umjetnička ostvarenja – Drama” za sporednu žensku ulogu None Anne u predstavi „Vidi kako Lokrum pere zube” Ivane Lovrić Jović u režiji Paola Tišljarića i koprodukciji 74. Dubrovačkih ljetnih igara, izvijestili su iz Kazališta Marina Držića.

Za istu predstavu stižu još dvije nominacije. U kategoriji „Za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave” nominirana je Marijana Fumić, dok je u kategoriji „Za najbolju kazališnu scenografiju i kostimografiju” nominirana Ana Mikulić. U istoj kategoriji Mikulić je također nominirana i za kostimografiju drame „Nora – kuća Lutaka” Henrika Ibsena u režiji Paola Tišljarića u koprodukciji s Gradskim kazalištem „Joza Ivakić” Vinkovci.

Za nagradu „Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina – Drama" za žensku ulogu nominirana je Dea Presečki za ulogu Kattrin u predstavi „Majka Hrabrost i njezina djeca” Bertolta Brechta u režiji Krešimira Dolenčića u koprodukciji s HNK u Varaždinu.

Pobjednici će biti proglašeni 24. studenoga.

dm