Srijeda, 29 Prosinac 2021 20:04

Nova dužnost bivše zamjenice župana

Žaklina Marević i župan Dobroslavić Žaklina Marević i župan Dobroslavić Foto: arhiva Dubrovnikpress

Žaklina Marević, bivša zamjenica župana dubrovačko – neretvanskog Nikole Dobroslavića u prošlom mandatu, imenovana je pročelnicom Upravnog odjela Županije dubrovačko – neretvanske za poslove župana i Županijske skupštine.

Inače, Žaklina Marević donedavno je u Županiji bila zaposlena kao županova savjetnica nakon što se nije kandidirala na proteklim izborima za zamjenicu. Naime, zakonskim izmjenama župan dubrovačko – neretvanski u ovom mandatu ima jednog zamjenika, a to je Joško Cebalo koji mu je bio zamjenik i u prošlom mandatu.

Nakon što su u HDZ -u odlučili kako će Cebalo ponovo biti kandidat za zamjenika Marević je ostala u Županiji kao savjetnica, a nakon nedavno završenog natječajnog postupka postala je pročelnicom. UO za poslove župana i Županijske skupštine dosad je vodila Nikola Kraljević koja je ujedno i službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnice Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko - pravne poslove.

Očekuje se da uskoro budu poznata i imena osoba koje će voditi nove odjele, osnovane preustrojem županijske uprave još u srpnju, odnosno već spomenuti UO za opću upravu i imovinsko - pravne poslove, UO za poljoprivredu i ruralni razvoj te UO za zdravstvo, obitelj i branitelje.

Županijski Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj također kao službenik ovlašten za privremeno obavljanje poslova pročelnika vodi Ivo Klaić, koji je inače pročelnik UO za poduzetništvo, turizam i more.
Na čelu Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje kao vršiteljica dužnosti pročelnice je Jelena Dadić Račić, inače pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019