Četvrtak, 13 Lipanj 2024 14:25

NOVA SPOMEN SOBA POGINULIH DUBROVAČKIH BRANITELJA BILJEŽI VELIKU POSJETU

NOVA SPOMEN SOBA POGINULIH DUBROVAČKIH BRANITELJA BILJEŽI VELIKU POSJETU Foto: Grad Dubrovnik

Nova Spomen soba poginulih dubrovačkih branitelja u palači Sponza bilježi veliki interes posjetitelja, kažu danas iz Grada Dubrovnika.

Prema podacima ustanove Muzej Domovinskog rata Dubrovnik, koja upravlja Spomen sobom, od otvorenja do 1. lipnja, u nešto više od mjesec i pol dana, ovaj novi memorijalni prostor posvećen žrtvi dubrovačkih branitelja, posjetilo je preko 22 tisuće posjetitelja.
 
Podsjetimo, nakon cjelovite rekonstrukcije, unutrašnjeg uređenja i opremanja Spomen soba poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi svečano je otvorena 12. travnja. Obuhvaća povijest ratnog stradanja Grada, njegovih stanovnika i hrabrih branitelja, s posebnim naglaskom na najveću žrtvu – izgubljene živote onih koji su ga branili. Posveta je Dubrovniku kao gradu simbolu slobode, a posjetiteljima omogućuje povezivanje na osobnoj, emotivnoj razini.
 
Uređenje Spomen sobe, prema arhitektonskom projektu dizajnerice interijera Nikoline Jelavić Mitrović, autorice nagrađivanih muzejskih postava i izložbi, podudara se i s dvadesetom godišnjicom otvaranja Spomen sobe u današnjem prostoru unutar palače Sponza.
 
Spomen soba će od 18. lipnja raditi u ljetnom režimu te će se moći posjetiti svakodnevno od 9 do 21 sat.

JPA