Subota, 26 Studeni 2022 18:35

Nove cijene u Dječjem vrtiću Župa dubrovačka

Piše:

Upravno vijeće Dječjeg vrtića Župa dubrovačka donijelo je odluku kojim su promijenjene cijene vrtićkih programa.

Tako će za dijete čiji roditelji imaju prebivalište na području Župe dubrovačke jutarnji desetsatni program koštati 650 kuna, odnosno 86 eura, dok će skraćeni trosatni popodnevni program bit 293 kune ili 39 eura. Ako jedan od roditelja nema prebivalište u Župi dubrovačkoj onda cijena za jutarnji program iznosi 1.370,50 kuna, odnosno 182 eura, a za popodnevni 6l7 kuna ili 82 eura. Za djecu čiji roditelji nisu prijavljeni na župskom području plaćat će se puna ekonomska cijena vrtića i to za jutarnji desetsatni program 2.091 kunu, odnosno 278 eura, a za skraćeni popodnevni program 941 kunu ili 125 eura.

Obveze plaćanja župskog vrtića u cijelosti se oslobađaju djece bez oba roditelja, kao i djeca vojnih i civilnih invalida Domovinskog rata s utvrđenim stupnjem invaliditeta od 90 posto i više, zatim djeca u obveznom programu predškole, čije je trajanje najmanje 250 sati godišnje, te četvrto i svako sljedeće dijete iz obitelji sa četvero i više djece.

Cijena vrtićkog programa bit će za 10 posto manja i djeci hrvatskih ratnih vojnih i civilnih invalida Domovinskog rata s utvrđenim stupnjem trajnog invaliditeta od 50 do 90 posto. Za djecu s teškoćama u razvoju koja imaju nalaze i stručno mišljenje predviđeno je smanjenje za 60 posto, odnosno 30 posto, ovisno o satima dnevno provedenima u vrtiću. Djeci samohranih roditelja cijena se umanjuje za 30 posto za svako dijete, dok roditelje s dvoje i troje djece, za drugo plaćaju 20 posto manje, za treće upola manje. Ukoliko dijete zbog bolesti ne dođe u vrtić 20 dana za redom bilo koji mjesec ili ne pohađa u siječnju, srpnju i kolovozu, cijena će roditeljima biti umanjena za 50 posto.

Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Župa dubrovačka” uz prethodnu suglasnost Općinskog načelnika može donijeti Odluku o nastanku izvanrednih okolnosti zbog primjerice elementarne nepogode ili epidemije, te umanjiti cijenu vrtićkih usluga.