Ispiši ovu stranicu
Petak, 04 Veljača 2022 20:51

Novi cjevovod u Obodskoj ulici

Vodovod Dubrovnik dovršio je rekonstrukciju 105 metara cjevovoda vodoopskrbe u Obodskoj ulici, čime je sanirana još jedna kritična točka na dubrovačkom vodoopskrbnom sustavu. Predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić kazao je kako navedenom rekonstrukcijom osigurana stabilnost vodoopskrbe sustava u Obodskoj ulici.

- Postoji puno ovakvih zahvata na vodoopskrbnoj mreži koje Vodovod izvodi kroz cijelu godinu, a kojima želimo prevenirati nove probleme te značajno poboljšati vodoopskrbne prilike u tim ulicama. Kako je cjevovod u Obodskoj ulici bio dotrajao i sklon kvarovima, tu staru polietilensku cijev zamijenili smo novim cjevovodom od pocinčanog čelika, što će dugoročno osigurati stabilnost sustava vodoopskrbe na tom području. - rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić.

Radovi koji su se odvijali na dionici iznad Ulice kralja Petra Krešimira IV bili su podijeljeni na dvije faze, a izvedeni su u skladu s dogovorenim rokovima.

- Kao i u Mokošici, i ovdje smo bili radove podijelili na dva dijela, prvi do božićnih blagdana, a drugi nakon njih do Feste svetog Vlaha. Kako smo obećali našim sugrađanima, svi radovi su uspješno dovršeni na vrijeme. - rekao je Matušić te dodao kao su paralelno s radovima u Obodskoj ulici i Ulici od Izvora, djelatnici Vodovoda zamijenili i dotrajalu cijev kod Velike Onofrijeve fontane, što je također odrađeno prije Feste.

Radove u Obodskoj ulicu, u sklopu kojih su zamijenjeni i postojeći priključci, financirao je Vodovod s 220 tisuća kuna.

dpp