Ispiši ovu stranicu
Petak, 10 Lipanj 2022 14:24

Novozaređenim svećenicima dodijeljene prve službe; evo gdje su raspoređeni

Novozaređenim svećenicima dodijeljene prve službe; evo gdje su raspoređeni Foto: Dubrovačka biskupija

Novozaređenim svećenicima Dubrovačke biskupije, don Ivu Markiću, don Juri Paponji i don Mišu Pecotiću dodijeljene su prve službe. Biskup dubrovački mons. Roko Glasnović danas im je uručio dekrete.

dekret markic 100622

Tako je don Ivo Markić imenovan župnim vikarom u Župi sv. Mihajla – Lapad u Dubrovniku i upućuje se bolničkom kapelanu za stjecanje pastoralnog iskustva u radu u bolnici.

dekret paponja 100622

Don Jure Paponja imenovan je župnim vikarom u Župi Svete Obitelji u Novoj Mokošici i upućuje se bolničkom kapelanu za stjecanje pastoralnog iskustva u radu u bolnici.

dekret pecotic 100622

Don Mišo Pecotić imenovan je župnim vikarom u Župi Svih svetih u Blatu na otoku Korčuli i pastoralnim suradnikom u župama Žrnovo, Račišće i Pupnat.

Uz dekrete mladomisnicima biskup Glasnović je don Davida Pahora razriješio službe upravitelja Župe sv. Jurja na Osojniku, ali i dalje nastavlja vršiti službu upravitelja Župe sv. Vida u Trstenom. Don Miroslav Karatović razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Mihajla – Lapad u Dubrovniku i imenovan župnikom Župe sv. Jurja na Osojniku, a nastavlja vršiti i službu bolničkog kapelana u Općoj bolnici Dubrovnik.

dpp