Petak, 22 Prosinac 2023 15:43

OBITELJ ANDRIĆ PREDALA DONACIJU OB DUBROVNIK NAKON AKCIJE „24 SATA BEZ KOMPROMISA”

OBITELJ ANDRIĆ PREDALA DONACIJU OB DUBROVNIK NAKON AKCIJE „24 SATA BEZ KOMPROMISA” Foto: OB Dubrovnik

Dječji odjel Opće bolnice Dubrovnik i ove je godine dobio vrijednu donaciju koju im je uručila obitelj Andrić. Mirko i Maja Andrić nakon ovogodišnje akcije "24 sata bez kompromisa", tijekom koje su kuhali svima koji su odlučili pomoći Općoj bolnici Dubrovnik u kupnji aparata za najmlađe, donirali su opremu nužnu za svakodnevni rad odjela.

- Zahvaljujem obitelji Andrić na dugogodišnjem trudu, radu i energiji uloženoj u pomoć najmlađima. Već šestu godinu zaredom, oni su pouzdani prijatelji naše ustanove koji imaju senzibilitet za naše najmlađe pacijente i bude ga i u ostalim ljudima koji žive u Dubrovniku. Naši prijatelji s nama su svake godine kako bi pomogli one kojima je to najpotrebnije i na tome im i ovom prilikm od srca zahvaljujem. - izjavio je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik izv.prof.prim.dr.sc.Marijo Bekić.

donacija andric 221223 min

Novci su se i ove godine prikupljali za ciljane potrebe Odjela pedijatrije u dogovoru sa šeficom odjela dr. Dijanom Grizelj Kalčić.

- Ove godine donirali su nam EKG aparat, opremu za intravensku primjenu lijeka i priključke za kisik. Hvala im od srca na pomoći i suradnji. - rekla je Grizelj Kalčić.

U posljednjih šest godina Mirko i Maja Andrić svake su godine redovito radili od 6 sati ujutro do 6 sati dućega dana kako bi svima koji su to poželjeli darovali obrok koji su platili direktno u njihovoj konobi Veranda ili na račun humanitarne udruge Saudade, pomažu tako najmlađe pacijente naše županije.

- Ovo je već tradicija i nadam se da neće biti 6 već 66 ovakvih akcija i u budućnosti. Neopisiv je osjećaj učiniti dobro onima kojima je pomoć potrebna, pa nam je i ove godine bilo zadovoljstvo biti uz Dječji odjel Opće bolnice Dubrovnik. - izjavila je Maja Andrić.

Zahvaljujući toj obitelji brojne su donacije na dječji odjel stigle i olakšale rad djelatnika. Obitelj Andrić donirala je CTG uređaje, monitor za vitalne funkcije nedonoščadi, stol za njihovu reanimaciju... Uvijek ono što je Odjelu pedijatrije u tom trenutku najpotrebnije.

dpp