Srijeda, 03 Kolovoz 2022 17:01

Obiteljska tvrtka uskočkog optuženika gradit će CGO Lučino razdolje; riječ je o skoro pola milijarde kuna

Krešo Petek (arhivska fotografija) i CGO Lučino razdolje Krešo Petek (arhivska fotografija) i CGO Lučino razdolje Foto Kreša Peteka: Damir Krajač / CROPIX

Obiteljska tvrtka uskočkog optuženika Kreša Peteka, Elektrocentar Petek, gradit će Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje. Nakon što je u travnju županijska Agencija za gospodarenje otpadom za izgradnju CGO Lučino razdolje izabrala zajednicu BiH ponuditelja u kojoj su bili Hering iz Širokog Brijega, tuzlanski Elcom i Enova iz Sarajeva, zajednica ponuditelja Magnum supra i Elektrocentar Petek uložila je žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM).

DKOM je na koncu žalbu i prihvatio te je Agencija bila primorana prihvatiti ponudu zajednice u kojoj je i obiteljska tvrtka Kreša Peteka, a koja je u konačnici skuplja od već prije prihvaćene ponude, piše danas portal Južni.

Ponuda zajednice u kojoj su bili Hering, Elcom i Enova, a koju je Agencija za gospodarenje otpadom Dubrovačko – neretvanske županije prihvatila u travnju ove godine, bila je 367,38 milijuna kuna, odnosno 459,22 milijuna s PDV-om. Nakon odluke DKOM-om da takav odabir nije bio ispravan Magnum supra iz Dubrovnika, vlasnika Tomislava Bolotina, i obiteljska tvrtka Petekovih Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada, gradit će CGO Lučino razdolje za čak 394 milijuna kuna ne uključujući PDV, tj. 492 milijuna kuna s PDV-om.

Više o ovoj temi možete pročitati na portalu Južni OVDJE.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019