Srijeda, 12 Siječanj 2022 06:10

Objavljena je pobjednička fotografija natječaja „20/21 na jugu”

Fotografski natječaj „20/21 na jugu” portala Južni i Dubrovnikpress startao je 6. prosinca, a do 2. siječnja objavljeno je 367 fotografija 154 autora čime je ovaj natječaj postao i najveći takvog tipa na jugu. Kao što smo već prošli tjedan napisali morali smo nažalost ranije nego je bilo predviđeno zatvoriti prijave, jer u suprotnom u predviđenom vremenu ne bismo stigli objaviti sve fotografije. Zato se i dogodilo da su neki autori dobili mogućnost da objave koju fotografiju više, no kad smo ih već prihvatili bilo bi nekorektno da smo ih kasnije odbili. Za sljedeći natjelaj stoga ćemo mijenjati neka pravila, učiniti natjecanje još boljim, ali o tome kad dođe vrijeme. Tko zna, možda i u međuvremenu pokrenemo još koji natječaj, zato fotoaparate i mobitele u ruke...

Pređimo na rezultate, što vas vjerojatno najviše zanima. Kako o tjednim pobjednicima, a to su bili Ema Pecotić, Maja Šain, Marija Turić i Nikša Krešić, tako je i u konačnici odlučivao sveukupni broj reakcija na pojedinu sliku, odnosno svih angažmana koje je fotografija postigla, a brojalo se sve, ne samo „likeovi”, odnosno podaci koje je Facebook pribrojio u „insightse” naših stranica Južni i Dubrovnik Press.

Ema Pecotić i Maja Šain izmjenjivale su se u vodstvu, a pobjednica prvog foto natječaja „20/21 na jugu” je Maja Šain s fotografijom mora i otočića Glavat snimljenog s Korčule. Maja Šain od samog starta vodila je utrku s Emom Pecotić koja je za fotografiju uvale Istruga na samim našim stranicama imala više „likeova” i dijeljenja, ali je Maja Šain u konačnici na ostalim profilima i stranicama gdje je njena fotografija podijeljena imala više angažmana unatoč nešto manjem broju ukupnih podjela.

Čestitamo objema na uistinu velikom angažmanu i osobnom trudu koji su uložile kako bi prikupile što više reakcija. Maja Šain inače je prikupila 9.433 angažmana, čime je osvojila i nagradu od 1.000,00 kuna, a Ema Pecotić imala je 8.843 angažmana.

Na trećem mjestu sa 7.147 angažmana bila je Marija Turić s fotografijom Orebića „Razlivena tinta”.

Najuspješnijih 12 fotografija natječaja „20/21 na jugu” s brojem angažmana koje su prikupile možete vidjeti u fotogaleriji na Južnom OVDJE.

Sljedeći tjedan u rubrici „Najbolji fotografi Južnog” bit će objavljene i najbolje fotografije po uredničkom izboru.

Južni i Dubrovnikpress

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019