Petak, 28 Lipanj 2024 19:58

OD PONEDJELJKA POSKUPLJUJE JEDNA VRSTA KARATA LIBERTASA

Vožnja autobusima Libertasa će od ponedjeljka poskupjeti za sve one koji se voze tek povremeno i nemaju običaj kupiti kartu prije ulaska u autobus.

Naime, kako javljaju danas iz Libertasa od ponedjeljka, 1. srpnja, doći će do korekcije cijene karte kupljene u vozilu na području grada Dubrovnika koja će koštati 2,50, umjesto dosadašnjih 1,99 eura.

„Posljednja korekcija ove vrste karte bila je prije više od 12 godina, točnije 15. svibnja 2012. godine”, kažu iz Libertasa.

„Važno nam je da se naši vozači mogu u maksimalnoj mjeri fokusirati na vožnju i na sigurnost putnika i ostalih sudionika u prometu, pogotovo u ljetnim gužvama kada je potrebno mnogo koncentracije. Izraženijom diferencijacijom cijena u vozilu i izvan vozila želimo dodatno potaknuti putnike na kupnju karte izvan autobusa, što će dovesti do smanjenja gužvi pri ulazu u autobus, kraćeg zadržavanja autobusa na stajalištu za ukrcaj putnika i time bržeg prometovanja linije i održavanje voznog reda.” - kažu iz Libertasa.

Cijene ostalih vrsta karata, pretplatnih i pojedinačnih, kupljenih putem ostalih kanala prodaje (kiosci i Libertasova prodajna mjesta) ostaju nepromijenjene.

dpp