Petak, 30 Rujan 2022 19:27

Od premijer ligaša u dvije godine do toga da klub više gotovo ni ne postoji, riječ je o RKHM Dubrovnik

2019. RKHM Dubrovnik ovako je slavio ulazak u Premijer ligu 2019. RKHM Dubrovnik ovako je slavio ulazak u Premijer ligu Foto: dpp/arhiva

Predsjednik kluba Ivica Granić dao je ostavku, igrača u klubu gotovo da i nema pa je klub samostalno istupio iz južne skupine Prve hrvatske rukometne lige, a Hrvatski rukometni savez prebacio ga je u Drugu ligu koja počinje za dva tjedna, ali je pitanje hoće li igrati i tamo. Riječ je o RKHM Dubrovnik.

S obzirom na to mjesto RKHM Dubrovnik u južnoj skupini Prve lige popunit će Opuzen koji je prošle godine bio drugoplasirani među drugoligašima.

Od premijer ligaša gotovo do potpunog gašenja kluba, sve to u RKHM Dubrovnik dogodilo se u svega dvije sezone, a danas se o tome oglasio i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

„Do danas se nisam želio oglašavati po pitanju RKHM Dubrovnik, ali mislim kako je danas došlo vrijeme i za to. Protekla dva mjeseca u suradnji RK Ardiaei Župa dubrovačka, odnosno bivšim rukometašima RKHM Dubrovnik, a uz njihove kontakte s gospodinom Granićem dosadašnjim predsjednikom kluba, željeli smo napraviti fuziju ova dva kluba kako bi u konačnici imali jednog stabilnog dubrovačkog prvoligaša. Ono što je bilo ključno jest primanje cijele ekipe iz Ardiaei u članstvo RKHM Dubrovnik, organizacija skupštine te izbor novog vodstva.” - napisao je Franković na svom Facebook profilu.

„I upravo kada se došlo do samog kraja cjelokupnog procesa sve je zaustavio Ivo Dragić koji je sada jedini krivac zašto se ovo dogodilo RKHM Dubrovnik, a nije trebalo. Zbog čega je to zaustavio? Samo i jedino zato što on ne bi više bio dio RKHM Dubrovnik - eto, osobni ego i taština su jedini razlog zašto dubrovački rukomet gubi, a što je on dobio ne znam, možda par mjeseci za sakrivanje dokumenata. Dubrovačkom sportu potrebne su korjenite promjene, časni i pošteni ljudi, a ne ljudi kojima je sport način osobnog probitka na štetu naše djece i dubrovačkih sportaša. Vjerujem kako ćemo uskoro o ovim temama pričati na gradskom vijeću.” - naveo je gradonačelnik Mato Franković.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019