Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 16 Lipanj 2021 13:02

Odabran izvođač radova obnove i uređenja OŠ Marina Getaldića

Izvođenjem radova na obnovi, adaptaciji i uređenju Osnovne škole Marina Getaldića na dvije lokacije (na adresi Ilije Sarake 7 gdje je prostor buduće škole i adresi Nikole Gučetića 1 gdje je prostor sadašnje škole Centar) nastavljaju se ulaganja u kapacitete osnovnoškolskog obrazovanja koje sustavno provodi ova gradska uprava, a ovom investicijom ispunit će svi potrebi preduvjeti priključenja i ove škole režimu nastave u jednoj smjeni. - piše danas u priopćenju Grada Dubrovnika.
 
Kako noaviode iz gradske uprave u provedenom postupku javne nabave kao ekonomski najpovoljnija odabrana je ponuda tvrtke Alfaplan građenje d.o.o. 14,13 milijuna kuna s PDV -om, a ugovor s odabranim izvođačem sklopit će se protokom svih definiranih zakonskih rokova.
 
Novi objekt škole smješten je u nekadašnjoj palači omeđenoj ulicama Ilije Sarake i Pobijana, a koju je za potrebe organiziranja osnovne škole Gradu na korištenje bez naknade ustupila Dubrovačka biskupija. Za potrebe razredne nastave (od 1. do 3. razreda) organizira se šest učionica ukupne neto korisne površine 263 metra kvadratna, čime se, sukladno Državnom pedagoškom standardu i higijensko - tehničkim zahtjevima, osigurava smještaj do 105 učenika. Nova zgrada škole sadržavat će i prostor za održavanje dodatnih aktivnosti, blagovaonicu te druge servisne prostore i prostore nastavnog osoblja. Preuređenje i obnova postojeće građevine odvijat će se skladu s konzervatorskim smjernicama na način da će se unutrašnjost prilagoditi potrebama škole te će se povećati energetska učinkovitoat. 
 
U sklopu projekta predviđena je adaptacija i opremanje manjeg obuhvata zgrade Centar (dodatna učionica s čitaonicom, prostorija za produženi boravak, administracija...), a nakon predviđenih zahvata OŠ Marina Getaldića raspolagat će s ukupno 16 učionica za osam razreda po dva odjeljenja i adekvatnim kabinetima predmetne nastave. U konačnici, omogućit će se izvođenje nastave u jednoj smjeni.
 
„Ideja vodilja ovog projekta jest rješavanje potrebe OŠ Marina Getaldića za napuštanjem prostora Gimnazije Dubrovnik, gdje se odvija dio nastave (od 5. do 8. razreda), a temelji se i na  ideji revitaliziranja zapuštenih objekata unutar zidina. Podsjetimo, ukupna vrijednost namjenskog financiranja definiranog ugovorom o donaciji, koji su u studenom 2019. godine potpisali gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Zaklade Caboga Stiftung dr. Ivo Felner, iznosi dva milijuna  eura.” - naveli su u priopćenju iz gradske uprave.

dpp