Petak, 28 Siječanj 2022 13:56

Odgođeno ročište za TUP, Šuici ide poseban poziv

Piše:
Odgođeno ročište za TUP, Šuici ide poseban poziv Foto: dpp/arhiva

Na Općinskom sudu u Dubrovniku odgođen je nastavak suđenja za nesavjesno poslovanje u TUP -u, odnosno postupak u kojem se bivšeg direktora TUP -a Ivicu Žuvelu, bivšeg predsjednika i članove Nadzornog odbora tog društva Nikšu Njirića, Matea Milkovića i Stjepana Zekića tereti za štetu nanesenu TUP -u 2008. prihvaćanjem ponude za izradu tehničke dokumentacije društva Kapiteling d.o.o. Zvonimira Franića, koja je, prema mišljenju Državnog odvjetništva, bila višestruko prenapuhana

Rasprava je otkazana nakon što je jedan od odvjetnika optuženih obavijestio sud da je pozitivan na koronavirus te da nije u mogućnosti naći nekoga tko će ga zamijeniti na raspravi.

Bivša gradonačelnica Dubravka Šuica, koja je svjedokinja u ovom sudskom postupku, već se treći put nije odazvala raspravi. Pisanim putem nadležni je sud izvijestila da ne može pristupiti ročištu radi obaveza u Europskom parlamentu.

Iako posljednjih godina živi u Zagrebu, od svjedoka na raspravu je došla samo Nike Sudarević, inače negdašnja pročelnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prostorno uređenje Grada Dubrovnika.

Iduće ročište zakazano je ožujku, a sud će svjedocima Dubravki Šuici i Zvonimiru Franiću uputiti poseban poziv.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019