Subota, 04 Prosinac 2021 02:19

Odobrena lista stipendista Općine Župa dubrovačka

Po prijedlogu Odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić odobrio je liste stipendista po različitim kategorijama. Liste su objavljene na službenim stranicama Općine kao i na oglasnoj ploči.

„Ukupno 76 stipendija u ovo nezavidno vrijeme razveselit će učenike i studente. Iz godine u godinu na raspisani natječaj javlja se sve veći broj učenika i studenata što je uvelike povećalo konkurentnost među kandidatima, a obradu učinilo zahtjevnijom i složenijom. Kao i svake godine, OTP banka priključila se natječaju u kategoriji temeljenoj na imovinskom cenzusu obitelji donacijom u iznosu od 70.000 kuna.” - piše u priopćenju Općine Župa dubrovačka.

„Stipendije su odobrene i u kategoriji uspješnosti, deficitarnih zanimanja i stradalnika Domovniskog rata. Zaklada Antuna Miloslavića pok. Luka Postranje već šestu godinu za redom priključila se programu stipendiranja Općine Župa dubrovačka te je svojom donacijom od 68.000 kuna obuhvatila tri stipendista u kategoriji slabijeg imovnog stanja koji su bili ispod crte te najboljeg učenika ispod crte, dva najbolja studenta prve godine i četiri najbolja studenta s viših godina koji su bili ispod crte.” - navode iz Općine.

„Potpisivanje ugovora o stipendiranju održat će se tijekom prosinca, pojedinačno sa svakim korisnikom sukladno epidemiološkim mjerama. Tek po potpisivanju ugovora, korisnicima stipendija će se moći izvršiti isplata. U prvoj isplati bit će obuhvaćena 4 mjeseca, od rujna do prosinca. Stipendija za učenike iznosi 400 kuna mjesečno, za studente koji se školuju u Dubrovniku 600 kuna, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 800 kuna. Termin potpisivanja ugovora za učenike je: srijeda 8. prosinca u 9 i u 14:30 ovisno o školskim obvezama. Termin potpisivanja ugovora za studente je: srijeda 22. prosinca u 9 i u 14:30 ovisno o studentskim obvezama.” - obavijestili su iz Općine Župa dubrovačka.

- Oduvijek smo na zavidnoj razini poticali stipendiste u njihovoj izvrsnosti, pomagali onima koji dolaze iz obitelji sa slabijim primanjima, pa smo planirajući sredstva za nadolazeću izazovnu godinu, stavili stipendiranje kao jedno od priritetnih aktivnosti. Za ovu svrhu Općina će izdvojiti višeod 500.000 kuna. - načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

dpp