Subota, 16 Travanj 2022 10:57

Održan prvi Open lab door & careers in STEM info u Centru za mlade Dubrovnik

Održan prvi Open lab door & careers in STEM info u Centru za mlade Dubrovnik Foto: Zajednica tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko - neretvanske županije i Informatički klub Futura u sklopu Du STEM projekta održali u četvrtak dan otvorenih vrata laboratorija u Centru za mlade Dubrovnik.

Na prvom Open lab door & careers in STEM info se odazvalo 95 posjetitelja, od čega je najviše bilo djece i mladih koji su ušli u 3D svijet crtajući 3D modele pomoću 3D olovaka i plastike. Osim standardnih predložaka za crtanje, sukladno nadolazećim blagdanima s 3D olovkama su se izrađivala i uskrsna jaja.

Osim crtanja 3D olovkama, svi posjetitelji su se upoznali s djelovanjem, programima i prostorima u kojem Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura provode raznovrsne STEM edukacije. Roditelje je najviše zanimalo kada kreću nove STEM edukacije za djecu i mlade. Organizatore ovog događaja veseli činjenica da su ovim privukli veliki broj novih korisnika koji do sada nisu sudjelovali na STEM aktivnostima i radionicama u Centru za mlade Dubrovnik, te što su veći dio posjetitelja bile djevojke i cure.

Open lab door & careers in STEM info su organizirali Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura u sklopu projekta Du STEM, koji je 85 posto sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019