Ponedjeljak, 29 Studeni 2021 11:45

Održana konferencija „Budi Kotačić promjene: Diversifikacija dubrovačkog turističkog proizvoda”

Centar za poduzetništvo Dubrovačko - neretvanske županije organizirao je konferenciju pod nazivom „Budi Kotačić promjene: Diversifikacija dubrovačkog turističkog proizvoda”. U brojnim nacionalnim i europskim istraživanjima detektirani su gorući problemi turizma u Hrvatskoj koji se reflektiraju na Dubrovnik kao jednu od turistički najznačajnijih destinacija. U prvom redu riječ je o prekomjernom turizmu zbog kojeg je Dubrovnik 2017. godine uvršten na listu nepoželjnih destinacija za odmor.

Kroz predavanja i panel raspravu eminentnih hrvatskih stručnjaka u turizmu, predstavljeni su prijedlozi koji su išli u smjeru disperzije ponude izvan povijesne gradske jezgre kako bi boravak u Dubrovniku i okolici bio sadržajniji i poticao posjetitelje da tek jedan dio svog vremena provedu u samom gradu, a ostatak posvete istraživanju županije.

Cilj ove  konferencije bio je potaknuti na promišljanje o dodatnim mogućnostima razvoja svojih proizvoda te formiranju ponude koja slijedi turističku strategiju ka održivom i otpornom turizmu.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020