Srijeda, 29 Rujan 2021 13:35

Održano ročište zbog izjave da Vlahušića treba strijeljati, Vićan se nije pojavio

Piše:

Na Općinskom sudu u Dubrovniku danas je održano prvo ročište zbog izjave Pera Vićana (DDS) koji je kao vijećnik u sazivu Gradskog vijeća 2016. tijekom sjednice tadašnjem gradonačelniku Andru Vlahušiću kazao kako ga treba strijeljati. No Vićan se današnjem ročištu nije odazavao.

Pero Vićan to je 2016. godine kazao tijekom rasprave o izmjenama Odluke o socijalnoj skrbi. Vićan je tada obrativši se Vlahušiću rekao kako je iz proračuna „jednom čovjeku dano tisuća kuna, kad sam vidio kome, ma treba te strijeljat, i tebe i njega”.

Nakon što ga je tadašnji predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković opomenuo, Vićan je tada rekao kako nije mislio ozbiljno već se figurativno izrazio.

Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić danas je tijekom rasprave o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci 2021. godine, nakon što ga je Vićan pitao tko ga politički progoni, rekao da je danas bilo ročište na sudu na kojem se Vićan nije pojavio, podsjetivši ga kako mu je 2016. s govornice u vijećnici rekao da ga treba strijeljati.

Vićan je potom ponovio kako se tad izrazio figurativno, što je „normalno u političkoj areni”.

- Figurativno to što sam tada rekao normalno je u političkoj areni. Nakon toga smo imali 4000 bliskih susreta. Jeste li ikad osjetili strah i zazor od mene? Niste to mogli osjetiti. Kada bi današnji gradonačelnik učinio ono što ste Vi tada učinili, potpuno nezakonito dali javni novac kome ste ga dali jer ste se uklopili u zakonito pravo davanja do milijun kuna, ponovno bih to rekao u figurativnom smislu. - odgovorio je Vićan.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020