Nedjelja, 18 Lipanj 2023 14:27

Okupljanje hrvatskih i crnogorskih vaterpolo legendi

Okupljanje hrvatskih i crnogorskih vaterpolo legendi Ilustracije Anamarije Asanović

Vaterpolisti koji se zadužili hrvatski i crnogorski vaterpolo po prvi će se put zajedno naći u jednom bazenu. Neki od najboljih vaterpolista s ovih prostora okupit će se u Kotoru i Tivtu u Crnoj Gori kako bi uveličali šestu obljetnicu Međunarodnog projekta „Putevima bokeljskih Hrvata”, a koji je ove godine posvećen sportu. Tom prigodom izdana je „Vaterpolnica”, edukativna knjiga o sportskim uspjesima uz ilustracije dizajnerice Anamarije Asanović..

Jedinstvena utakmica igra se u petak, 23. lipnja u 18:30 sati na vanjskom bazenu u Kotoru. Ovo će biti pravi spektakl sporta i druženja.

U moru će snage odmjeriti Mirko Vičević, Emil Nikolić, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Goran Grgurević, Veselin Đuho, Željko Vičević, Boris Pavlović, Zdravko Radić, Andrija Popović, Aljoša Kunac, Vjekoslav Pasković, Toni Petrović, Željko Vičević, posebni gost Petar Muslim i drugi.

U projektu sudjeluju i igrači i treneri kao što su Ivica Tucak, Darko Brguljan i drugi, a koji nisu u mogućnosti tog dana biti u Kotoru. Utakmicu će suditi Radule Dragovic i Mario Brguljan.

Ulaz na utakmicu je besplatan. Program će voditi voditeljica Edita Lucić Jelić. Ova utakmica održava se u suradnji Općine Kotor i projekta Putevima bokeljskih Hrvata.

U subotu, 23. lipnja u Porto Montenergu, u Gardenu hotela Regent, u 11 će sati biti otvorena izložba kolaža vaterpolista te promovirana „Vaterpolnica”.

- Drago nam je da ćemo se u šestoj godini projekta prisjetiti nekih od najvećih sportaša s ovih prostora koji su za Hrvatsku i Crnu Goru osvojili brojne medalje. Zahvaljujemo im što prepoznaju važnost ovoga Projekta, a sport i kultura zajedno itekako doprinose našim ciljevima. – izjavila je ambasadorica projekta Sanja Putica.

Projekt Putevima bokeljskih Hrvata održava se u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore i Općinom Kotor. Donatori su: INA – Crna Gora d.o.o., Hotel Cattaro, Porto Montenegro i Hotel Regent Porto Montenegro.

dpp