lausnekretninebanner

Četvrtak, 05 Studeni 2020 14:20

Općina Župa dubrovačka ponovo će dodijeliti privremenu financijsku pomoć

Arhivska fotografija Arhivska fotografija Foto: Dubrovnikpress.hr

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka jučer je donesena odluka kako će se još jednom ponoviti isplata privremene pomoći osobama koje su zapale u veće probleme zbog nepovoljne ekonomske situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, odnosno koje su dobile poslovno uvjetovani otkaz ili im nije produžen ugovor o radu, a kojima je jednokratna pomoć prethodno isplaćena prema odluci s pretprošle sjednice. Osim što će se 40 – orici korisnika ponoviti uplata pomoći, ukoliko i dalje ostvaruju to pravo prema raspisanim uvjetima za dodjelu, odlukom župskih vijećnika za privremenu financijsku pomoć mogu se javiti i novi korisnici.

Župski vijećnici tu su odluku na jučerašnjoj sjednici donijeli nakon izlaganja voditeljice Odsjeka za društvene djelatnosti Katarine Barović.

Osim što će se dosadašnjima korisnicima ponoviti isplata privremene novčane pomoći, novim podnositeljima koji dosad nisu koristili pravo, a koji zadovoljavaju uvjete propisane odlukom odmah će se uplatiti dvostruki iznos.

Uz donesenu Odluku o privremenoj novčanoj pomoći koja će se provoditi do 31. prosinca ove godine, u Župi dubrovačkoj provodi se i Odluka o socijalnoj skrbi sukladno kojoj se obiteljima koje se nađu u nepovoljnoj financijskoj situaciji također dodjeljuje jednokratna novčana pomoć.

dm

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020