Subota, 04 Ožujak 2017 10:58

Osnovana Dubrovačka bošnjačka stranka; predsjednik Sado Bečić

Piše:

U Dubrovniku je u petak navečer uz sudjelovanje nešto manje od stotinu simpatizera osnovana Dubrovačka bošnjačka stranka, a za predsjednika je izabran Sado Bečić, donedavni predsjednik dubrovačkog ogranka BDSH. Za dopredsjednike su izabrani Sead Ramčić i Belma Halilović.

- Prvo moramo okrupniti stranku, ojačati, pokušat ćemo okupiti bošnjačko muslimanski korpus u jednu stranku, iako želim naglasiti kako je ovo, nazvao bih je, građanska stranka u koju se mogu upisati svi naši sugrađani bilo koje nacionalnosti ili vjeroispovijesti. - Želimo objediniti sve asocijacije bošnjačko muslimanskog korpusa. Razgovarat ćemo sa svim vijećima, udrugama, Bošnjačkom zajednicom. – kazao je za Dubrovnikpress.hr izabrani predsjednik Sado Bečić.


- Želimo privući što više ljudi i da za početak iznjedrimo jednu osobu koja bi bila prihvatljiva za sve asocijacije i koju bi mogli predložiti za Gradsko vijeće. Naime, nisam siguran da ćemo uspjeti za ove lokalne izbore sami izaći na njih, ali smo otvoreni za pregovore sa svim političkim opcijama. – rekao je Bečić.

- Ovo smatram kao početak rada i okupljanja oko jedne političke stranke bošnjačkog predznaka kako bi u budućnosti imali sigurno jednog svog predstavnika u gradskom vijeću. Sada želimo postaviti temelje pa da nadograđujemo. – rekao je Bečić.

Sado Bečić donedavno je bio predsjednik BDSH u Dubrovniku, no ističe do osnivanja Dubrovačke bošnjačke stranke moralo je doći. Dalje pojašnjava i zašto:
- Mi najbolje znamo probleme našeg grada i županije i ne želimo da nam netko iz Zagreba ili Rijeke odlučuje s kim ćemo ići na izbore, što ćemo raditi, nego da sami odlučujemo tko nam je programski najbliži. Svjesni smo da smo tek osnovani, ali i da u budućnosti zaslužujemo jedno mjesto na dubrovačkoj političkoj sceni i da možemo izgraditi stranku koja će biti od značaja za naše područje. Imamo potencijalnih oko dvije tisuće birača i nadam se da ćemo uspjeti okupiti barem jedan dio njih. – rekao je Sado Bečić.

Na osnivačkoj i izbornoj skupštini za tajnika stranke izabran je Enver Čustović, za blagajnika Emir Džanković, a u Glavnom odboru uz predsjednika, dopredsjednike, tajnika i blagajnika su još Senko Zulović, Avdo Džidelija, Miralem Dilberović i Miro Arslanagić.

Nadzorni odbor stranke čine predsjednik Senad Elezović i članovi Faruk Lošić i Suad Dilberović, a sud časti predsjednica Marijela Kolar te članovi Smajo Zečić i Fazlija Zekić.