Petak, 15 Listopad 2021 15:43

Otočani zadovoljni najavom izgradnje brodice hitne pomoći

Nakon što je potpisan ugovor o izgradnji šest brzih brodica za uspostavu hitne pomorske medicinske službe od kojih je jedna namijenjena za akvatorij Dubrovačko – neretvanske županije te će biti stacionirana u Dubrovniku, čelnici otočnih općina ne kriju zadovoljstvo.

- Takav brod će nama na Mljetu puno značiti, pogotovo jer na otoku nemamo helidrom za noćna slijetanja pa je jako teško noću prebaciti pacijenta na kopno. Tijekom noći brod je uvijek prikladno sredstvo jer može uvijek prepriječiti i preko Mljetskog kanala. Mogu reći da smo oduševljeni tim projektom iako na Mljetu planiramo gradnju helidroma koji će na poboljšati hitni medicinski prijevoz kako tisuću mještana, tako i pet tisuća posjetitelja kojih ljeti bude na otoku. - rekao je načelnik Općine Mljet Đivo Market za Južni portal.

I na najudaljenijem dubrovačkom Elafitu, otoku Šipanu pozdravljaju ovaj projekt. Predsjednik Mjesnog odbora Suđurađ Ivica Katić kaže kako bi taj brod umnogome olakšao prijevoz bolesnika do Grada.

- Često se pacijenti privatnim plovilima prebacuju i u Brsečine, odakle se voze u Dubrovnik, a na poziv šipanskog liječnika u žurnim slučajevima dolazi i brod Danče dubrovačke Lučke kapetanije. - rekao je Katić.

On se nada da će sukladno postojećem Prostornom planu Grada Dubrovnika na Šipanu biti izgrađen i helidrom, što bi, po Katićevim riječima, riješilo mnoge probleme s prijevozom bolesnika s tog dubrovačkog otoka.

Više na Južnom...

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019