laus banner 2021 2

Utorak, 02 Veljača 2021 17:51

Otvorena je 1049. Festa svetoga Vlaha

Otvorena je 1049. Festa svetoga Vlaha Foto: Davor Mladošić/Dubrovnikpress.hr

Podizanjem svečeva barjaka uz zvuke himne „Čuj, sveti Vlaho naš“ započela je 1049. Festa svetoga Vlaha. Barjak su inače podigli novi stari festanjuli Ivica Đurđević-Tomaš i Ivica Vrlić. Festa je inače ove godine zbog epidemioloških mjera otvorena uz prisustvo znatno manjeg broja vjernika nego inače. Na novo normalno u kojem dočekujemo i slavimo ovogodišnju Festu osvrnuo se i riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj dubrovačke biskupije monsinjor Mate Uzinić.

- Dok vama koji nas pratite putem medija nedostaje fizička prisutnost i zajedništvo okupljenih na ovom prostoru, nama nedostajete vi, vaša fizička prisutnost, ali vjerujem da i jedni i drugi u ovim okolnostima možemo osjetiti snažnu duhovnu povezanost i zajedništvo, kako jedni s s drugima i svih nas zajedno s dragim nam svecem, našim svetim Vlahom. Iako nas novo normalno koje jako dugo živino i od kojega smo se svi pomalo umorili, drži u iščekivanju povratka starom normalnom kojemu se nadamo da će dogoditi što prije, vrijeme nije stalo. - kazao je između ostalog msgr. Uzinić.

Rektor crkve svetoga Vlaha don Hrvoje Katušić pročitao je čestitke koje su i ove godine uz Festu svetoga Vlaha pristigle iz svih krajeva svijeta dok je msgr. Mate Uzinić pustio golubice.

Svetu misu ispred dubrovačke Katedrale sutra će na dan svetkovine svetoga Vlaha predvoditi riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj dubrovačke biskupije mate Uzinić.

N. Metković

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020