laus banner 2021 2

Ponedjeljak, 05 Travanj 2021 17:51

Otvoreno pismo ministru Aladroviću: Ne možemo čekati da još netko umre zbog neodgovornosti u cijeloj vertikali sustava

GI „Pomozimo djeci s invaliditetom” uputila je otvoreno pismo ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću. Potaknuti smrću dvogodišnje djevojčice koja je pretučena iz GI „Pomozimo djeci s invaliditetom” su napisali:

Poštovani gospodine Aladrović, Naša građanska inicijativa „Pomozimo djeci s invaliditetom” cijelo desetljeće upozorava na probleme u sustavu socijalne skrbi. Neadekvatna zakonska regulativa, potkapacitiranost sustava, nepostojanje odgovornosti za rad i nerad uzrokovali su ovu, ali i brojne prethodne tragedije.

Svjesni smo da o resoru koji Vam je pripojen ne znate puno i da ste okruženi lošim savjetnicima koji desetljećima sprječavaju nužne promjene u ovom posebno osjetljivom resoru koji bi trebao voditi brigu o najosjetljivijim skupinama našeg društva. No, teško nam je razumjeti da odbijate komunikaciju sa svima koji predlažu nužno potrebne promjene sustava.

Podsjećamo Vas kako je cijeli niz zakona koji su odavno trebali biti usvojeni odgođeni na neodređeno vrijeme. Podsjećamo Vas na sve prijepore oko obiteljskog zakona. Smatramo kako za ozbiljnu reformu ne smije biti nikakvih izlika te Vas pozivamo da uspostavite komunikaciju sa svom zainteresiranom javnošću, uklonite sve kočničare i u najkraćem roku pokrenete reformu sustava ili odmah podnesete ostavku. Ne možemo čekati da još netko umre zbog neodgovornosti u cijeloj vertikali sustava.

GI „Pomozimo djeci s invaliditetom”

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020