Utorak, 31 Svibanj 2022 19:33

Ovako danas izgleda groblje Dubac, a uskoro kreće izgradnja grobnica, potpisan je ugovor

Direktor Groblja Dubac Đuro Lonza danas je u prostorima Općine Župa dubrovačka potpisao ugovor s predstavnicima izvođača radova iz tvrtke Trag i stručnog nadzora uz tvrtke Trames za drugu etapu izgradnje groblja Dubac koja uključuje gradnju 1.686 grobnica. Potpisivanju su nazočili i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković s pročelnicom Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paulom Pikunić Vugdelijom te načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.
 
Gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo ulaskom projekta Groblja Dubac u završnu fazu i skorim početkom radova na korist stanovnika Grada Dubrovnika i Župe dubrovačke.
 
Rok za završetak gradnje grobnica je 18 mjeseci, a za desetak dana očekuje se početak gradnje. Rečeno je kako su javne nabave za izvođača i nadzor trajale skoro tri mjeseca te nije bilo žalbi.

- Druga etapa obuhvaća izgradnju 1.686 grobnih mjesta s popratnim objektima, ali ne uključuje izgradnju glavne poslovne zgrade i kapelice. Nadam se da ćemo u narednih 18 mjeseci dobro i uspješno surađivati, da ćemo projekt uspješno privesti kraju i da neće biti nekih problema iako nas čeka izazovnih 18 mjeseci po pitanju rokova i po pitanju nestabilnog tržišta, cijena materijala i svega što nas zadnjih mjeseci tišti. – istaknuo je direktor Đuro Lonza.
 
Izvijestio je i o postupcima dodjele grobnih mjesta koji su prethodili raspisivanju javne nabave.
 
- Dosad smo donijeli 1.486 rješenja, koje se odnose na ukupno 1.280 grobnih mjesta. Ukupno zaduženje prema našim sugrađanima je bilo 67 milijuna i 400 tisuća kuna, a naplatili smo 64 milijuna i 550 tisuća kuna, što je dobar postotak naplate i što nam je omogućilo kretanje u izgradnju druge etape. – rekao je Lonza.
 
Općina Župa dubrovačka i Grad Dubrovnik do sada su u projekt uložili 94 milijuna kuna, što obuhvaća nepuna 23 milijuna kuna za kupnju zemljišta, 54,5 milijuna kuna dosadašnje izgradnje, projektne dokumentacije, detaljnih planova te materijalnih troškova.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019