Srijeda, 10 Studeni 2021 03:15

Ovakvu objavu na oglasnoj ploči još niste vidjeli, zbog nje je u Čistoći uručena i opomena pred otkaz sindikalisti

Piše:
Objava na oglasnoj ploči u Čistoći Objava na oglasnoj ploči u Čistoći Foto: Dubrovnikpress.hr

Predsjedniku Sindikata Čistoća Dubrovnik Nikši Šutalu uručena je opomena pred otkaz u tom gradskom poduzeću nakon što je preko oglasne ploče tvrtke pozivao radnike na učlanjenje u taj sindikat, inače osnovan ove godine.

Upravi Čistoće taj poziv možda i ne bi bio sporan da ga Šutalo nije postavio na oglasnu ploču uz poziv radnicima da se iščlane iz drugog sindikata jer, kako je napisao, „taj sindikat nije za radnika nego protiv” te je javno objavio privatni broj mobitela pravnika kojem se trebaju javiti. Iz uprave su mu zamjerili i javnu objavu imena članova Sindikata Čistoće Dubrovnik na oglasnoj ploči poduzeća uz brojku 100, ali vrhunac svega je savjet koji je dao radnicima: „Pravniku nemojte doći pijani jer kancelariju dijeli sa...”

Na FB stranici Sindikata Čistoća Dubrovnik objavljena je i opomena pred otkaz koja je uručena Šutalu uz opasku kako se radi o pritisku na sindikat od strana člana uprave Tomislava Tabaka. Tabak je inače nedavno imenovan još jednim direktorom Čistoće uz predsjednika uprave Marka Ivekovića.

Kako piše u opomeni pred otkaz koju je potpisao Tabak objavom ovakve obavijesti na oglasnoj ploči, a Tabak u opomeni navodi kako je ista bila postavljena i u WC -ima Čistoće, Šutalo je prekršio svoje obaveze iz radnog odnosa. Također u opomeni pred otkaz uručenoj predsjedniku Sindikata Čistoća Dubrovnik uprava je ocijenila neprimjerenim, kako stoji, „interno prepucavanje između dva sindikata te istome nije mjesto na oglasnoj ploči poslodavca”.

„Svoje međusobne odnose unutar pojedinog sindikata i između drugih sindikata radnici nisu ovlašteni rješavati putem oglasne ploče poslodavaca, a pogotovo na mjestima kao što je javni WC.” - piše u opomeni pred otkaz javno objavljenoj na FB stranici Sindikata Čistoća Dubrovnik.

U opomeni piše također kako je „poslodavac stava da nije primjereno da radnik na oglasnu ploču i na javne WC -ove objavljuje posprdne komentare kojima projicira svoje osobne stavove i mišljenja”, a što se očito odnosni na Šutalov savjet radnicima da pravniku ne dolaze pijani, jer kancelariju dijeli s određenom osobom. Da se našalimo, ostaje visjeti u zraku smiju li radnici doći pravniku pijani ako je sam u kancelariji, a evo i još jednog zabavnog detalja na fotografiji, odnosno objavi na oglasnoj ploči:
oglasna ploca cistocatekst101121

Inače, Sindikat Čistoća Dubrovnik treći je, odnosno zadnje osnovani sindikat u Čistoći, a uz njega djeluju još i podružnice Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima (SSKH) i Sindikata hrvatskog vozača. Sindikat Čistoća Dubrovnik u međuvremenu je postao najbrojniji članstvom sa 104 upisana djelatnika, dok SSKH ima 41, a Sindikat hrvatskog vozača 17 članova.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020