Četvrtak, 30 Ožujak 2023 20:00

Ove godine ipak samo testna faza posebnog režima prometa oko Grada

Piše:
Ove godine ipak samo testna faza posebnog režima prometa oko Grada Foto: dpp

Puna primjena novog režima prometovanja oko Grada, odnosno zone posebnog prometnog režima započet će od travnja iduće godine, a ove će se godine, ako odluka u lipnju prođe Gradsko vijeće, provoditi testna faza tog novog načina prometovanja. Najavio je to danas gradonačelnik Mato Franković.

- U testnoj fazi je važno utvrditi eventualne anomalije. Nakon što je završilo javno savjetovanje, trebat će oko mjesec dana za obradu primjedbi, nakon čega ćemo u prezentiranje konačnog prijedloga teksta odluke, koja bi u lipnju mogla ići na Gradsko vijeće. Pripremamo se i na uređenje portala s obavijestima oko ulaza u zonu posebnog prometnog režima. - rekao je Franković.

Nakon što je bivši gradonačelnik Andro Vlahušić na konferenciji za novinare predstavio svoja prometna rješenja za odvijanje prometa oko Grada, koja je prethodno uputio u javnu raspravu, Franković je kazao kako Vlahušićeve prijedloge nije pročitao.

- Dobro je da i on daje prijedloge i da se svi vijećnici uključe. Žao mi je što nije stigao u svoja dva mandata jer najlakše je vrući krumpir prebaciti drugome pa gledati što radi. Dapače, prijedlozi gospodina Vlahušića i svakog građanina su dobrodošli i sve ćemo ih iščitati, za dobrobit građana. - istaknuo je Franković.

Kad je u pitanju mogućnost slobodnog prolaska za automobile s dubrovačkim tablicama, Franković je kazao kako se to rješenje ne može provesti.

- Tako zamišljena odluka bila bi apsolutno diskriminatorna. Ne smijemo donijeti diskriminatornu odluku koja će pasti na sudu. Moramo imati pravne fakte i elemente. - rekao je gradonačelnik Franković i dodao kako će svi prijedlozi i primjedbe koji su bili upućeni na javnu raspravu biti javno objavljeni.