Petak, 15 Srpanj 2022 21:18

Ovo je genijalno, Libertas ima, pazi sad - pomoćnu stanicu u Ulici branitelja Dubrovnika

Piše:
Ovo je genijalno, Libertas ima, pazi sad - pomoćnu stanicu u Ulici branitelja Dubrovnika Foto: Libertas Dubrovnik

U Libertasu su uspjeli izmisliti što nitko na svijetu prije nije – pomoćnu autobusnu stanicu! U priopćenju Libertasa Dubrovnik to se danas naziva, pazi sad – projektom! Bog te mazo, pituravanje nekoliko linija na asfaltu je – projekt.

Uglavnom, izgleda da je cijeli trust mozgova osmišljavao taj velebni projekt pa se tako u priopćenju navodi: „I ovaj projekt rezultat je dobre suradnje Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu i Libertasa, koji su, već ranije realizirali niz krupnijih zahvata, poput povećanja operativnosti i pristupa autobusnoj stanici na Pločama (pretovarna zona), postavljanjem niza postolja na kojima su postavljeni vozni redovi.” Eto doslovno tako.

I tako tom, kako piše, „suradnjom Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu i Libertas Dubrovnik d.o.o.- a, a u cilju povećanja protočnosti prometa na platou Pila kao i rasterećenja južne strane prostora ovog dijela kontaktne zone, od danas je u Ulici branitelja Dubrovnika u funkciji pomoćna autobusna stanica”.

Piše još kako su „postavljene i informativne oznake autobusnih linija, napravljena je i sanacija rubnjaka kojima se poboljšao pristup samim autobusnim stanicama te je ocrtan niz autobusnih stanica”.

Sve piše, samo eto ne piše kako ta „pomoćna stanica” funkcionira, čeka li se tamo autobus, kad će se tamo putnici iskrcavati i tako to, sitnice neke koje bi projekt upotpunile.

I na koncu: ili je stanica ili nije stanica, između ne postoji.