Četvrtak, 31 Kolovoz 2023 01:07

OVO ZBUNJENO LICE NAJBOLJE POKAZUJE KAKO JE RAĐENA STUDIJA UTJECAJA NA OKOLIŠ BRZE CESTE

Piše:
Mario Pokrivač Mario Pokrivač Foto: dpp

Na jučerašnjem Zboru građana o trasi brze ceste kroz Rijeku dubrovačku, koji je Grad Dubrovnik organizirao u sportskoj dvorani OŠ Mokošica, na pitanja je odgovarao i Mario Pokrivač kao voditelj izrade Studije utjecaja na okoliš iz tvrtke Dvokut ecro. Upravo pitanja, koja je postavio Marin Pavlović iz Gradskog kotara Komolac, a na koje je Pokrivač ostao bez odgovora, pokazuju zapravo šupljine u Studiji utjecaja na okoliš.

- Znate li na kojoj nadmorskoj visini izlazi rijeka ponornica Ombla? - pitao je Pavlović

- Ovako napamet vam ne mogu to reći. Studija je multidisciplinarna i svatko radi svoj dio posla. Postoji tim i svtako u timu je zadužen za svoj dio. - odgovorio je Pokrivač što je izazvalo prvi podsmijeh okupljenih građana.

- U redu, ali vi ste sad tu struka i predstavljate tu rtsuku i morali ste nas upoznat sa stvarima koje vas mi pitamo kao neuke osobe. E sad idemo dalje. Pitanje... Da li znate gdje se nalazi najveće klizište od Umaga do Konavala? U kojem dijelu Rijeke dubrovačke? I... Kolika je dužina tog klizišta. - kazao je Marin Pavlović uz pljesak građana.

Pokrivač nije ništa odgovori.

- Shvatit ću da ne znate odgovor. - zaključio je Pavlović pa nastavio:
- Da li znate uzrok tog klizišta?

- Mislim... - nesigurno je izustio Pokrivač i stao.

- Ne znate... Da li znate gdje se nalazi jedan od mnogobrojnih izvorišta, izvorište Milatovica? - pitao je onda Pavlović.

Pokrivač je gledao zbunjeno što je izazvalo smijeh u dvorani.

- Rekli ste da ste sve proučili i da ste sve detaljno obradili, sve, sve, sve, pa evo ja čekam odgovor. - kazao je Pavlović.

Odgovora od predstavnika izrađivača Studije utjecaja na okoliš nije bilo pa je Marin Pavlović zaključio:
- Ovdje smo čuli da je izvorište Omble zaštićeno. Sad ću vam ja reći. Nije zaštićeno jer izlazi 64 metra ispod površine mora. Naveo sam izvorište Milatovica koje uzrok najvećeg klizišta na jadranskoj obali, od Umaga do Konavala, a vi tamo idete raditi vijadukte itd. To je suludo. Shvatio sam da nemate nijedan odgovor na moja pitanja pa sami zaključite kakva je studija. - rekao je Pavlović na kraju.