Petak, 08 Travanj 2022 16:37

Paladina se već „neformalno izuzeo” iz projekta Kupari

Kupari Kupari Foto: Davor Mladošić

Na prvom kolegiju u Ministarstvu sam odmah sve kolege obavijestio kako ni na koji način neću sudjelovati u radu Ministarstva vezanom za projekt Kupari. Već sam potpisao odluku kojom sam ovlasti prenio na državnu tajnicu i u roku ću koji mi preostaje od 30-ak dana, prenijeti upravljačka prava nad svojim udjelom. - istaknuo je danas ministar graditeljstva Ivan Paladina

Za dvije prijave koje su stigle Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, rekao je da nemaju osnove.

Povjerenstvo je potvrdilo da je protiv ministra zaprimilo dvije prijave koje se odnose na pitanje je li u kartici, umjesto potraživanja, trebao prijaviti obveznice, a Paladina je nakon sjednice Vlade novinarima rekao kako te prijave nemaju osnove. Kazao je kako je brzo nakon stupanja na ministarsku dužnost obavio prvi sastanak s Povjerenstvom, iznio imovinu te se konzultirao o svim koracima koje mora poduzeti, a prije svega oko Kupara.

- Što se tiče postupanja vezanog uz Kupare, tu sam već postupio u skladu s njihovim uputama, čekam pismeni odgovor na moj upit. Ako će bilo što biti drugačije, ja ću prilagoditi postupanja tome. - rekao je Paladina napomenuvši da se već neformalno izuzeo.

Povjerenstvo je na današnjoj sjednici ministru, na njegov zahtjev, dalo mišljenje da on kao ministar ne bi trebao sudjelovati u postupku u vezi s Kuparima.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019