Subota, 30 Srpanj 2022 14:23

Papa Franjo ne otklanja mogućnost abdikacije

Papa Franjo ne otklanja mogućnost abdikacije Foto: VATICAN MEDIA HANDOUT

Papa Franjo (85), koji se zbog oštrih bolova u koljenu kreće u invalidskim kolicima, rekao je da "više neće moći putovati istim ritmom kao prije", spomenuvši i mogućnost da "ostane po strani". Na temu mogućeg odricanja, kao i njegov prethodnik Benedikt XVI., Papa je kazao da su "vrata otvorena", piše danas Južni.

- Ali do danas nisam gurnuo ta vrata. Kako kažu, nisam to osjetio, da razmišljam o toj mogućnosti. Ali to ne znači da nakon sutra neću početi o tome razmišljati. - kazao je Papa.

- Ne vjerujem da ću moći zadržati isti ritam putovanja kao dosad. Mislim da se u mojim godinama i uz ovakva ograničenja moram čuvati kako bih mogao služiti Crkvi, ili pak razmisliti o mogućnosti da ostanem po strani. - rekao je na tiskovnoj konferenciji na letu kojim se vraćao iz posjeta Kanadi, u noći na subotu.

- Iskreno, to nije katastrofa. Papu se može zamijeniti. To nije problem. Ipak, mislim da moram malo smanjiti napore. - dodao je Papa koji se u pratnji novinara vraćao s 37. inozemnog putovanja od izbora za Papu 2013.

Cijeli napis možete pročitati OVDJE.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019