Subota, 26 Studeni 2022 14:23

Perišić ususret utakmici protiv Kanade: Gledat ćete pravu Hrvatsku

Ivan Perišić Ivan Perišić Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Gledat ćete pravu Hrvatsku, poručio je krilni igrač hrvatske reprezentacije Ivan Perišić uoči sutrašnjeg ogleda protiv Kanade u susretu 2. kola SP-a u Katru.

- Za sve reprezentacije je zimsko SP nešto novo. Moramo pokazati puno više, defanzivno je bio dobro, ali napadački nije. Radili smo na tome, gledat ćete pravu Hrvatsku. Imamo još dvije prilike i sve je na nama. - kazao je.

- Svaki igrač mora dati više. Moramo zadržati svoju igru, napasti, to je naš nogomet. Kada izmišljamo nešto drugo, to nismo mi. Pokušat ćemo igrati kao zadnje utakmice u Ligi nacija, te na zadnjih par prvenstava i tada nema straha. - kazao je.

Perišić je piznao kako ga je igra kanadske vrste u prvom susretu protiv Belgije iznenadila.

- Iznenadili su nas koliko su trčali i radili presing. To je bio ključ. Mi moramo biti na tom trkačkom nivou. Ako bude tako, nema straha, zaslužili su više od poraza. - rekao je Perišić

Perišić je u Bayernu dijelio svlačionicu s najboljim kanadskim igračem Alphonsom Daviesom.

- Igrali smo zajedno, bio je gušt igrati na lijevoj strani. On je nešto što se rijetko viđa ovih dana. Napredovao je u zadnje dvije godine i nebo mu je granica. I ostali igrači su trkački moćni. Jedva čekam utakmicu kako bi pokazali što možemo. - rekao je Perišić

Perišić je komentirao hoće li mu ovo biti zadnje svjetsko prvenstvo.

- Fokus je na utakmicama protiv Kanade i Belgije. Tko zna gdje ću biti za dvije, tri godine. Cilj mi je igrati što dulje mogu, treniram i radim na tome. - poručio je.

Južni