Srijeda, 15 Rujan 2021 12:01

Petar Volarević i Marko Batori među najspremnijim policijskim službenicima u Hrvatskoj

Na trećem po redu natjecanju za najspremnijeg policajca „Memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine“ dvojica policijskih službenika Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko - neretvanske osvojila su visoki plasman.

Ovogodišnje natjecanje bilo je u Vukovaru, a cilj utrke je bio u podnožju Vukovarskog vodotornja, dok je jedna od nadzornih točaka bila na samom spomen obilježju na Ovčari gdje se odala počast poginulim braniteljima i civilima Domovinskog rata, tako da ovo natjecanje, osim sportskog, ima i duboki domoljubni karakter.

Samom natjecanju su prethodila dva dana kvalifikacija u disciplinama gađanja kratkim naoružanjem, veslanju kajaka, motoričkim sposobnostima i gađanja jurišnom puškom.
Natjecanje je obuhvaćalo policijsko-vojna znanja i vještine u možebitnim intervencijama kojima su policijski službenici često izloženi u svom svakodnevnom radu.

U ovom zahtjevnom natjecanju sudjelovalo je 66 natjecatelja koji su se natjecali u svojim službenim odorama uz dodatnu opremu ukupne težine oko 10 kg i jurišnu pušku. Zadatak je bio orijentiranje temeljem dobivene karte i savladavanje rute dužine od 38 do 45 km u sedam radnih točaka za koje je trebalo pokazati vještine čitanja topografskih karti, orijentacije i snalaženja u prostoru, gađanje metalne mete, alpinizam, veslanje kajaka, svladavanje pješadijskih prepreka, simulacija upada u prostoriju gdje su, sa zaštitnim balističkim štitom i pištoljem, trebali neutralizirati dvije mete protivnika i sastavljanje i rastavljanje oružja.

Ovo natjecanje je prestižno u vojno policijskim krugovima i svake godine postaje sve zahtjevnije u pogledu zahtjevnosti vježbi što iziskuje visoku spremnost natjecatelja koji se za sudjelovanje pripremaju i po dvije godine.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020