Subota, 03 Lipanj 2023 12:57

Pijani Nizozemac u Orašcu skrivio nesreću; petero ozlijeđenih

Tri osobe su teže, a dvije osobe lakše su ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se u petak navečer, u 21:50 sati, dogodila na magistrali u Orašcu. Naime, 31 - godišnji državljanin Nizozemske se, vozeći pijan, a izmjereno mu je 1,35 „promila”, osobnim vozilom daruvarskih registarskih oznaka, odnosno rent a car automobilom, kretao iz smjera Splita prema Dubrovniku pri čemu je skrenuo u lijevo, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u osobno vozilo švicarskih nacionalnih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 55 -godišnji državljanin Švicarske.

Uslijed udara, oba su vozača zadobila teške tjelesne ozljede, kao i putnica iz vozila daruvarskih registarskih oznaka, 26 -godišnja državljanka Poljske. Lakše su ozlijede također zadobili putnici iz vozila švicarskih nacionalnih oznaka, 22-godišnji državljanin Švicarske i 38-godišnja državljanka Albanije.

Ozlijeđena državljanka Poljske je zbog teške ozljede noge helikopterom prevezena u KBC Split na daljnje liječenje, dok su drugi ozlijeđeni zadržani na dubrovačkoj bolnici.

Promet tim dijelom magistrale bio je zatvoren do 23:15 sati, kada se počeo odvijati jednim kolničkim trakom uz regulaciju policije, a nakon dovršenog očevida i uklanjanja vozila s kolnika, oko ponoći, promet je pušten u potpunosti.

Protiv državljanina Nizozemske slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, objavila je PU dubrovačko - neretvanska.

dm