Četvrtak, 16 Studeni 2023 12:05

PLAN JE BIO LAPADSKU ZAVRŠITI DO KRAJA MJESECA, ALI RADOVI ĆE SE IPAK MALO ODUŽITI

Piše:
Radovi na Lapadskoj obali / arhivska fotografija Radovi na Lapadskoj obali / arhivska fotografija Foto: Grad Dubrovnik

Unatoč najavama, radovi na Lapadskoj obali neće biti gotovi do kraja studenoga, već će se, kazao je gradonačelnik Mato Franković rastegnuti do kraja prosinca.

- Lapadska obala nažalost neće biti gotova do kraja studenoga. Bit će asfalt i bit će gotovi teški radovi, ali polaganje kamena i postavljanje urbane opreme će trajati do kraja prosinca. - rekao je gradonačelnik, pojasnivši zašto radovi kasne.

- Projekt je imao puno izazova, ali ide kraju. Bila je ideja i plan da se radovi završe sredinom studenoga, ali radovi su se otegnuli. Evo, kad se počelo raditi na Batali, kad se raskopalo, naišlo se na cijevi i komunalnu infrastrukturu koja nigdje nije bila evidentirana, nigdje nisu bili upisani kabeli od struje, cijevi od vode, kanalizacije i oborinske odvodnje. Sve je to trebalo izmijeniti kako bi se išlo dalje. Najveći dio radova bit će gotov do kraja prosinca. Potpisali smo aneks koji jamči da će biti tako. - kazao je Franković, podsjetivši kako su radovi na Lapadskoj obali zbog nezakonitih odluka Upravnog suda u Splitu neko vrijeme bili obustavljeni.

- Sjetite se da zbog nezakonite odluke Upravnog suda u Splitu nekoliko mjeseci na nekim fazama projekta nismo mogli raditi. Potom je sud u Zagrebu donio odluku prema kojoj je odluka suda u Splitu bila nezakonita. Bilo je problema oko temeljnog obalnog zida pa smo mijenjali projekt, no gradilište je vrlo aktivno i radovi se polako privode kraju. - rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.