Srijeda, 17 Studeni 2021 12:36

Plenković najavio sankcije za pozivanje na građanski neposluh zbog COVID potvrda

Piše:
Plenković najavio sankcije za pozivanje na građanski neposluh zbog COVID potvrda Foto: dpp/arhiva

Danas će broj mrtvih od COVID -a premašiti deset tisuća i naložio sam ministrima da uvedemo sankcije za one koji odluke, koje donosi stožer na temelju zakona, bagateliziraju i pozivaju na građanski neposluh. - kazao je premijer Andrej Plenković na sjednici vlade.

- Tu ćemo biti čvrsti i ustrajati u ovome i zato očekujem promjene zakona, prekršajne sankcije za one koji misle da su tako jako pametni, pametniji nego većina ljudi na svijetu. E nisu. Nisu pametni. Demagogija, populizam i podilaženje nepotrebnim strastima nisu normalni ni korektni. Ako imaju neku drugu političku ambiciju, onda neka to kažu, nego da glume velike slobodare, a zaštićeni su booster dozom kao lički medvjedi. – odlučan je bio premijer.

Plenković je istaknuo kako je u zadnjih tjedan dana prvo dozom cijepljen grad veličine rijeke odnosno sto tisuća ljudi. Kazao je kako je uoči stupanja na snagu mjere o obveznim COVID potvrdama povećan broj testnih mjesta. Kazao je kako su COVID potvrde privremena mjera i one nisu povod za obavezno cijepljenje.

- COVID potvrde su bitne za naš zdravstveni sustav. Virus predstavlja opasnost za zdravlje nacije, ali izvjesno je da cjepivo spašava od smrtnog ishoda. COVID potvrde svode to na epidemiološki prihvatljiv okvir. Na ovaj način necijepljenima osiguravamo alternativu, besplatno, bezopasno i brzo testiranje. Odgovornost je na svima nama. – zaključio je premijer Andrej Plenković.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020