Subota, 09 Travanj 2022 20:16

Počela manifestacija „Uskrs u Primorju”

Počela manifestacija „Uskrs u Primorju” Foto: DNŽ

Na Gromači je danas otvorena manifestacija „Uskrs u Primorju” koja promovira kulturne vrijednosti primorskog kraja. Na današnjem otvaranju na lokvi na Gromači nastupili su članovi Folklornog ansambla Linđo – Linđovo blago i klapa Subrenum.

Trag starih običaja i gastronomija privukli su zainteresirane u Gornja sela, a tradicionalni običaji, folklor i aktivni boravak u prirodi su razlozi zbog kojih sve više turista, ali i domaćih, posjećuju Gornja sela. U vikendima koji su pred nama lokalni OPG-ovci otvorit će svoja vrata posjetiteljima i akcijom „Objedujte u nas” dodatno obogatiti program manifestacije.

- Grad Dubrovnik i TZ Grada Dubrovnika organizacijom ove manifestacije približavaju sve ljepote Gornjih sela turistima i domaćima. – rekla je zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić posebno naglasivši očuvanje tradicije kroz sinergiju s turizmom.

- Dubrovačko-neretvanska županija ima potencijal za razvoj ruralnog turizma, a to pokazuju i Gornja sela koja prate trendove i ukorak s Konavlima, Pelješcom i drugim ruralnim središtima grade svoju ruralnu priču, a ova manifestacija je izvrsna dodana vrijednost njihovim nastojanjima. – istaknuo je zamjenik pročelnika Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Mujo.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019