Petak, 01 Ožujak 2024 21:35

POČELI PRIPREMNI RADOVI ZA IZGRADNJU CGO LUČINO RAZDOLJE

POČELI PRIPREMNI RADOVI ZA IZGRADNJU CGO LUČINO RAZDOLJE Foto: DNŽ

Izvode se pripremni radovi na Centru za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju, ključnoj sastavnici ukupnog sustava gospodarenja otpadom u županiji. - objavio je župan Nikola Dobroslavić.

„Tim objektom otklanjamo prijetnju 'napuljskog scenarija' u vrhunskoj destinaciji kakva je naša. Sad i najveći skeptici uviđaju kvalitetu ovakvoga rješenja.” - napisao je Dobroslavić.

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i načelnikom Općine Dubrovačko primorje Nikolom Knežićem obišao je radove na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

Trenutačno se na gradilištu izvode radovi na izgradnji pristupne ceste, temelja za buduću trafostanicu, kao i drugi pripremni radovi.

Podsjetimo, Centar za gospodarenje otpada Dubrovačko neretvanske županije Lučino razdolje gradi se na području Općine Dubrovačko primorje. U sklopu projekta gradit će se pet pretovarnih stanica (Dubrovnik, Metković, Janjina, Korčula i Lastovo) za pripremu i pretovar otpada namijenjenog transportu prema Centru za gospodarenje otpadom Lučino razdolje na obradu i odlaganje.

Projekt je planiran u svrhu uspostave integralnog sustava gospodarenja otpadom na području Dubrovačko neretvanske županije, a cilj mu je da služi organiziranom, gospodarski usmjerenom i cjelovitom načinu gospodarenja miješanim komunalnim otpadom na području pet gradova i 17 općina DNŽ. Vrijednost projekta je veća od 54 milijuna eura.

U današnjem obilasku gradilišta bili su i pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Silvio Markota te direktor Agencije za gospodarenje otpadom Josip Bačić.

dpp