Petak, 13 Listopad 2023 17:20

POČELI RADOVI NA DJEČJEM IGRALIŠTU I VJEŽBALIŠTU U ČIBAČI

POČELI RADOVI NA DJEČJEM IGRALIŠTU I VJEŽBALIŠTU U ČIBAČI Foto: Općina Župa dubrovačka

Započeli su radovi na uređenju novog dječjeg igrališta i vježbališta u naselju Čibača, a na zemljištu koje je Općina Župa dubrovačka namjenski kupila za potrebe izgradnje dječjeg igrališta i vježbališta u prvoj fazi te građevine javne i društvene namjene - Dom kulture u drugoj fazi.

Projektnu dokumentaciju je izradila tvrtka Proto-arch d.o.o., a cilj je bio postići maksimalnu moguću iskoristivost prostora sa što većim izborom načina korištenja samog igrališta te popratnih sadržaja koji će se ukomponirati sa obuhvatnim prostorom i potreboma lokalnog stanovništva. Igralište je planirano na način da zadovolji potrebe svih uzrasta djece i mladih, ali i ostalih stanovnika promovirajući zdraviji način života. Projekt u prvoj fazi uključuje i krajobrazno uređenje, sadnju novih stabala uz zadržavanje postojećih te uređenje cjelokupne zone.

Na osnovu proojektne dokumentacije proveden je postupak javne nabave, najpovoljniji ponuditelj je tvrtka Tehnogradnja d.o.o., a vrijednost radova je 237.966 eura s uključenim PDV-om.

dpp