Petak, 25 Veljača 2022 23:09

Počeo je Dubrovački karnevo

Počeo je Dubrovački karnevo Foto: Grad Dubrovnik

Tradicionalna manifestacija „Dubrovački karnevo 2022: Četiri dana dubrovačkog karnevala“ otvorena je danas u podne pred Lužom. Male maškare predale su ključe od Grada ceremonijerima, a oni su ih odmah proslijedili dalje našim najmlađima, koji ove godine, iako i dalje s ograničenima zbog epidemioloških mjera, mogu ponovno u većoj mjeri sudjelovati u karnevalskim aktivnostima.

Otvorenju je prethodio mimohod malih maškara dječjih vrtića Pile i Izviđač, a pred prigodno ukrašenim ulazom u Lužu nastupio je Plesni studio Lazareti dok je na ekranu prikazan film „Dvadeset godišta Dubrovačkog karnevala“ autora Zvonimira Bašice (VSP Video) kao i film o prošlogodišnjem nastupu Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Dubrovačkom karnevalu.

„Dubrovački karnevo 2022“ u svom 22. izdanju održat će se u periodu od 25. veljače do 1. ožujka, a Dubrovčane svih generacija očekuje zanimljiv i raznolik program koji i ove godine u uvjetima prilagođenim epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika dok se realizaciji pridružuju ustanove u kulturi i drugi vrijedni partneri.

dpp