Srijeda, 15 Prosinac 2021 00:15

Počinje prodaja grobnica na groblju Dubac

Sastanak predstavnika, Grada Dubrovnika, Općine Župa i direktora Groblja Dubac Sastanak predstavnika, Grada Dubrovnika, Općine Župa i direktora Groblja Dubac Foto: Grad Dubrovnik

Kako su u priopćenju izvijestili iz Grada Dubrovnika uskoro započinje izgradnja grobnica na Dupcu, a usporedo s time i prodaja. Iz Grada su naime uputili priopćenje o sastanku s direktorom groblja Dubac Đurom Lonzom i Silvijom Nardellijem, načelnikom Općine Župa dubrovačka s kojom Grad zajedno gradi groblje. U priopćenju se ne navodi cijena grobnica, no prema posljednjim informacijama riječ je o rasponu od 46 do 81 tisuće kuna.

Kako navode iz Grada Groblje Dubac uskoro će raspisati javnu nabavu za izgradnju grobnica, a što se tiče prodaje navode:

„U narednim danima djelatnici Groblja Dubac započet će s pozivanjem svih onih koji su ranije iskazali interes za kupnju grobnih mjesta, a kako bi se ažurirala i potvrdila lista zainteresiranih te odredio termin kada trebaju doći u ured društva Groblje Dubac u zgradi Općine u Srebrenom, gdje će im biti izdana privremena rješenja. Sukladno privremenim rješenjima korisnici će trebati obaviti avansnu uplatu u iznosu od 90 posto ukupnog iznosa, u roku od 30 dana. Paralelno s ovim postupkom, u siječnju 2022. godine raspisat će se nabava za izgradnju grobnica, a čija će izgradnja, nakon provedenog postupka javne nabave te odabira izvođača radova, prema procjenama trajati 18 mjeseci.” - piše u priopćenu Grada Dubrovnika.
 
„Realizacijom ovog projekta riješit će se jedan od gorućih problema građana grada Dubrovnika i općine Župa dubrovačka u posljednjih deset godina. Mole se građani koji su ranije iskazali interes, a mijenjali su adresu i kontakt podatke, da ažurirane podatke pošalju na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..” - piše takošer u priopćenju.

dm