Srijeda, 08 Lipanj 2022 15:36

Počinju radovi na izgradnji nogostupa i uređenju pješačkog prijelaza na Nuncijati

Počinju radovi na izgradnji nogostupa i uređenju pješačkog prijelaza na Nuncijati Foto: dm

Ukoliko vremenske prilike dopuste u četvrtak će započeti radovi na izgradnji i uređenju nogostupa na državnoj cesti na Nuncijati, a što je preduvjet za označavanje pješačkog prijelaza te ugradnju semafora i odgovarajuće opreme za ovaj pješački prijelaz, obavijestili su danas javnost iz dubrovačke gradske uprave.
 
Kako navode iz Grada Dubrovnika „ovo je prva faza radova koji bi trebali biti završeni do 26. lipnja, a planirano je da svi preostali radovi, uključujući ugradnju semafora i iscrtavanja pješačkog prijelaza na Nuncijati, završe do kraja mjeseca lipnja”.

Novi pješački prijelaz sa semaforima smjestit će se istočno od postojećeg ulaza u naselje Nuncijata kod spoja državne ceste D8 (magistrale) i Ulice Đura Basaričeka te će se dodatno urediti i spoj ceste s ovom ulicom, odnosno prilagoditi postojeći skalini.
 
Za vrijeme trajanja radova vrijedit će privremena prometna regulacija, prolaz će biti omogućen naizmjenično jednom prometnom trakom, uz regulaciju semaforima. Kako bi se što manje utjecalo na protok prometa, radovi će ujutro počinjati oko 8 sati i 30 minuta, nakon vršne jutarnje prometne špice te će se po završetku dnevnih radova oko 16 sati uklanjati privremena prometna signalizacija.
 
„Na ovaj način Grad Dubrovnik riješit će dugogodišnji problem stanovnika Nuncijate koji nisu imali adekvatno označen prijelaz preko ceste koja prolazi rubnim dijelom naselja i koja je pod ingerencijom Hrvatskih cesta. Na inicijativu Grada i u dogovoru s Hrvatskim cestama, Grad Dubrovnik financirao je prometni elaborat kojeg je izradio Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te ishodio potrebne suglasnosti, a financirat će i građevinske radove, dok će Hrvatske ceste financirati potrebnu opremu i signalizaciju.” - navode u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

dm